Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Избор на Отводнителен канал за Баня

Предстои ми избор на оборудване на баня и съм си избрал подов лентов сифон Inox Style ъгъл , който да сложа пред вратата на стъклената кабина за баня.Харесaл съм си дизайна и варианта, който ще бъде шикозен с плочка. Нещото, което ме притеснява е каква дължина точно да предпочета на подовия отводнителен канал.
Ширината м/у вертикалните оси на помещението е 8,6см, като едната преграда е тухлена на която е положена мазилка, а другата е циментова шайба. Поради това, че не бях убеден колко единици микрометра взема плочката от тази големина, не е възможно да преценя с каква дължина да е линейния отводнителен канал, също и дали модела е удачен. Стандартните размери на онези на които съм се задържал са 6,85см или 785мм. Според вас коя от двете image дължини ще е по добра? Благодарен съм Ви предварително.
Мнение от професионалист: Тъй като в работата си като майстор по Водоснабдяване и Канализация системи съм се сблъсквал с какви ли не затруднения на консуматорите във мокрото помещение ще Ви споделя едно нещо, което за вас вярвам се да е заинтригуващо и важно: Дължината на линейния сифон изиграва важност до толкова, че да прогресирате да си изработите наклонеността на подовата част за по-доброто оттичане на H2O в канализацията. И на дългия, и на по-скосения сифон, нехарактерността е доста незначителна, обиколката на тръбата на канализацията въпреки всичко е необходимо да е 2 цола. Значимостта на оттичането на H2O не е в дължината на лентовия сифон, а повече в обиколката на тръбата на канализацията. Следващия размер на тръбите от поливинил хлорид е обаче фи 75 мм. Изтичането ще е по-добро, но от материална гледна точка бива по-недоходоносно, както от цената на елементите, така и от по-напластената изолация, която се поставя за да прикрие каналната система. Освен това височината на лентов сифон с отворна тръбна цев 3 цола ще бъде прекалено висока и в доста от баните ново структурно устройство би било невъзможно за поставяне.
Sign In or Register to comment.